“Gi’ mig et smil”

“Smil op til solen og den smiler til dig

livet gør dig høj så tag godt imod det,

gå hjem og pull up hvis du ikke forstår det.”

Denne sang fra Wafande og Kaka er, for mig, en rigtig glad i låget sang. Hver gang jeg hører den smiller jeg og jeg hører den gerne flere gange i træk. Den kan virke lidt simpel i teksten, men synes den indholder nogle vigtige budskaber, vi let kan glemme i en travl hverdag.

“Bare gi’ mig et smil når du mø-

der mig på din vej, heyo, heyo, hey,

har kun et liv så nyd hvad du har tilbage”

Helt enkelt handler den om at vi skal smile mere til hinanden, at vi skal nyde livet, som det er og få det bedste ud af, det vi nu engang har fået. Så enkelt et budskab, som nogle gange kan være så utroligt svært at følge. For hvordan er det nu når det hele ramler? Når hele ens falder sammen og lyset synes at være slukket?

“Ka’ et smil fra en fremmed’ gi’ wafande optur

Gør mig glad men naturligvis det jo min figur

Det spild af liv at gå rundt og være sur”

Det er der, når det hele ramler, at vi skal finde glæden i de små ting. Om det er smilet fra en fremmet eller om det er han der lukkede dig ud fra parkeringspladsen i myldretiden. Det er ikke så vigtigt hvad det er. Det vigtige er at vi lader de små lys glimt fylde os, så vi igen bliver opmærksomme på at lyset er der ude. For helt enkelt, tager det alt for meget unødvendig energi at gå og være sur over noget vi alligevel ikke kan ændre.

“Alle barrikader på min vej jeg nedbryder

Smiler til min verden og det syns’ jeg at jeg nyder

Livet på godt og ondt som dagen er lang

For det går rabababang når jeg synger min sang”

Selvfølgelig skal der være plads til at rumme de negative følser her i livet. Det er dog bare så vigtigt at vi husker på at tage alle de små glæder til os. Særligt i de tider hvor vi har der svært. Et smil kan gøre utroligt meget. Det smitter. Lige så vel som surhed gør. Den måde vi møder andre på, smitter i langt de fleste tilfælde af, og på den måde har vi en direkte indvirkning på hvordan vores hverdag er. Så når du nu går ud i verden, så husk på hvad forskel, noget så lidt som et smil kan gøre. Sæt din glad i låget sang på og smil så til verden 🙂

2 thoughts on ““Gi’ mig et smil”

  1. Hej
    Måske lidt alternativt spurgt men kom forbi din side og jeg er pt igang med et speciale om unge af forælder med en psykisk lidelse og da det er et kompleks felt, er det en udfordring at få fat i nogen som har lyst til at deltage i et interview (selvfølgelig når samfundet åbner igen efter Corona). Hvis du vil hører mere er du så velkommen til at kontakte mig.
    Mvh Nanna

    • Hej Nanna

      Det kan vi bestemt godt finde ud af. Det er et kompleks felt som du kalder det og måske netop også derfor et meget vigtigt et.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *